Wednesday Clubilla kuultua: yrityskummeiksi kaivataan lisää naisia
12.4.2014

Wednesday Clubilla kuultua: yrityskummeiksi kaivataan lisää naisia

Amandojen järjestelyvuorolla jokakuukautisella Wednesday Clubilla alustajana toimi Yrityskummien Esko Valkeala. Mielenkiintoinen puheenvuoro päästi kuulijat sisälle yrittäjyyden haasteisiin ja yrityskummien rooliin yrittäjien tukena.

     JCI Wednesday Club punainen logo.jpg

Huhtikuun Wednesday Clubin alustajana toimi Yrityskummien Esko Valkeala, joka on vastannut viiden vuoden ajan mentorointien hallinnasta pääkaupunkiseudulla. Hän on toiminut yrityskummina vuodesta 2000 alkaen. Esko Valkealalla on oma yritys, joka tuottaa yrittäjien ja yrityksen johdon mentorointi- ja konsultointipalveluja sekä muunmuassa hallitustyön tukemisen palveluja (Advisory Board Member).

Suomen Yrityskummit ry:n toiminta perustuu vapaaehtoisten kummien antamaan ohjaukseen ja asiantuntijuuteen. Kummit ovat kokeneita yrittäjiä, yritysjohtajia ja elinkeinoelämän vaikuttajia.

Vaikka naisia on yrittäjistä vähemmistö, naisyrittäjät hakevat aktiivisesti yrityskummia. Noin 70 % hakemuksista tulee naisyrittäjiltä. Heille olisi mukava saada naispuolinen kummi, mutta kummeina toimii puolestaan enemmän miehiä. Naiskummeja toivotaan paljon lisää, joten mikäli tunnet yrittäjänä toimivan kokeneen ja
asiantuntevan naisen, vinkkaa hänelle kummiudesta!

Kummin kolme tärkeintä ominaisuutta ovat 1) kuuntelu 2) kuuntelu ja 3) kuuntelu. Vasta sitten tulevat muut avut. Ensimmäisellä tapaamiskerralla paikalla on useampia kummeja, joiden kanssa sparrataan ja joista valitaan sopivin kummi kunkin yrittäjän tarpeeseen. Normaalisti tapaamiskertoja on 3-5 ja toiminta perustuu ehdottomaan luottamukseen.

Yrityskummin voi saada yrittäjä, jonka oma yritys on toiminut vähintään vuoden ja jos yrityksen tarve läpäisee mentorointikriteerit. Yrityskummia voi hakea Yrityskummit.fi sivulta löytyvältä lomakkeella. Tarpeita on monenlaisia, eikä hakemuksen kanssa kannata haikailla - välillä jopa yksi juttelukerta saattaa riittää ratkaisemaan umpisolmuja.

Ravintola Maxinessa järjestetyllä Wednesday Clubilla esiteltiin lisäksi Salossa järjestettävä Boot Camp -aluevaalikokous ja 25.4. järjestettävä European Economic Experts' Forum.

JCI Wednesday Club on pääkaupunkiseudun nuorkauppakamarien vuorotellen järjestämä verkostoitumistapahtuma. Se pidetään joka kuukauden toinen keskiviikko ja kuka tahansa on tervetullut mukaan! Liity Wednesday Clubin Facebook-ryhmään ja tule mukaan seuraavaan tapahtumaan, jonka järjestää JCI Cosmopolis 14.5.!

 

 WC_yrityskummit.jpg
 WC_Esko_Valtonen.jpg