Vuoden 2012 Positiivisin Helsinkiläinen on valittu
16.8.2012

Vuoden 2012 Positiivisin Helsinkiläinen on valittu

palkitseminen.JPG

Helsinkiläiset äänestivät Tuija Pehkosen vuoden positiivismmaksi. Tuija Pehkonen on NRJ:n radiojuontaja, joka on valloittanut kuulijakuntansa hullunhauskalla huumorillaan ja iloisella energiallaan

Helsinkiläiset ovat valinneet radiojuontaja Tuija Pehkosen Vuoden 2012 Positiivisimmaksi Helsinkiläiseksi. Positiivisin helsinkiläinen on osa Suomen Nuorkauppakamareiden sekä Positiivarit Oy:n yhteistyössä järjestämää vuotuista valtakunnallista Positiivisin Suomalainen-projektia, jonka on tarkoitus edistää positiivista muutosta yhteiskunnassa edistämällä vastuullista menestymistä ja palkitsemalla onnistumisia.

Positiivisimman helsinkiläisen valinta toteutettiin yleisöäänestyksenä. Helsinkiläinen Havis Amandan Nuorkauppakamari asetti äänestykseen ehdolle kaksi ehdokasta. Äänestys toteutettiin internetkyselynä, jonka teknisestä toteutuksesta vastasi Consumer Compass Oy. Tuija Pehkosen lisäksi ehdokkaana äänestyksessä oli artisti Elastinen. Äänensä antoi yli 850 pääkaupunkilaista. Tuija Pehkonen sai 60% annetuista äänistä. Annettujen ehdokkaiden lisäksi yleisön oli mahdollista nimetä myös oma suosikkinsa. Ehdotettujen henkilöiden joukossa olivat mm. Vihreiden kansanedustaja Pekka Haavisto sekä Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen.  Aiempina vuosina Helsingin positiivisimpana on palkittu mm. Heikki Paasonen, Urpo Martikainen, Jaana Pelkonen ja Kristiina Elstelä.

Pehkonen osallistuu myös Helsingin edustajana Vuoden Positiivisin Suomalainen -kilpailuun, jonka tulos julkistetaan syyskuussa valtakunnallisen positiivisuusviikon aikana. Aiemmin positiivisimmaksi suomalaiseksi on valittu mm. Toni Nieminen, Alexander Stubb ja Wilson Kirwa.