Tyttöjen talolla keskusteltiin kesätöistä
12.2.2013

Tyttöjen talolla keskusteltiin kesätöistä

Kalliossa toimiva Tyttöjen talo tarjoaa monipuolista toimintaa 10–28-vuotiaille tytöille ja naisille. Talolle voi myös mennä viettämään aikaa kaikessa rauhassa. Maanantaina 11.2.2013 neljä Amandaa vietti illan Tyttöjen talolla juttelemalla tyttöjen kanssa kesätöistä. Tempaus järjestettiin osana kansallista nuorkauppakamariviikkoa.tyttojentalo.jpg

Paikalla oli kymmenkunta 14–24-vuotiasta tyttöä. Keskustelunaiheena oli kesätöiden hakeminen. Useimmilla tytöillä oli jo työkokemusta, mutta tulevan kesän kesätöistä kellään ei ollut vielä varmuutta. Amandat kertoivat omia kesätyömuistojaan ja vastasivat kykyjensä mukaan tyttöjen kysymyksiin.

Tyttöjä mietitytti muun muassa asiakaspalvelutyön riskit – mitä pitää tehdä, jos omalle kohdalle sattuu väkivallan uhkaa tai ryöstö? Entä pitääkö työhakemuksessa kertoa sairauksista, kuntoutusjaksoista tai allergioista? Mitkä työt rajautuvat pois, jos työnhakijalla on fyysisiä vaivoja?

Lisäksi tyttöjä kiinnosti, miten voi tuoda osaamistaan esiin, jos työkokemusta ei ole kertynyt kovin paljon. Ratkaisuna mietittiin omien vahvuuksien ja harrastusten korostamista. Jokaiselta löytyi erilaisia vahvuuksia, joista on hyötyä erityyppisissä töissä.

Ne työt, joihin olisi helpointa päästä, eivät aina ole halutuimpia kesätöitä. Siivouksen ja puhelinmyynnin houkuttelevuudesta ja hyödyistä käytiin hyvää keskustelua. Lopuksi muistutettiin työntekijän oikeuksista. Internetissä on hyviä koosteita nuoren työntekijän oikeuksista ja velvollisuuksista.


Tyttöjen talo