Sosiaalisen median ilta
23.5.2012

Sosiaalisen median ilta

IMG_0005.JPG

Amandojen järjestämään alue A:n yhteiseen koulutustapahtumaan oli kokoontunut parikymmentä nuorkauppakamarilaista kuuntelemaan Zipipopin Helene Auramoa.

Keskiviikkona 23.5. päästiin kuuntelemaan some-asiaa Bulevardille, hienoihin mainostoimisto Luxuksen tiloihin.

Auramon johdolla mietittiin sosiaalisen median hyötyjä ja haittoja, niin yrityksen kuin yksilönkin osalta. Oleellista on miettiä, miksi sosiaalisessa mediassa ylipäätään ollaan ja mitä hyötyä siitä voi saada. Monelle yritykselle oleellista on osallistua someen, koska asiakkaatkin ovat siellä. Silloin pitää luonnollisesti olla valmis olemaan läsnä somessa, ja tämä vaatii resursseja yritykseltä.

Yrityksen tulisikin tehdä vuosisuunnitelma somen osalta, ja selkeyttää miten prosessi yrityksen sisällä menee sekä ketkä hoitavat sosiaalisen median asioita. Yksilötasollakin voi tehdä tietynlaista suunnitelmaa: työkaluja löytyy esimerkiksi Facebookissa käytetyn ajan mittaamiseen. Ajankäyttönsä voi optimoida sekä priorisoida sen mukaan mitä sosiaalisesta mediasta haluaa. Sosiaalinen media on jo muuttanut ihmisten tapaa tehdä asioita, ja se kehittyy eteenpäin koko ajan. Jos ei viimeistään nyt hyppää junaan mukaan, niin jääkö kyydistä kokonaan?