Raakel Koittola: Unelmasta naisjalkapalloon
12.11.2016

Raakel Koittola: Unelmasta naisjalkapalloon

Raakel on yksi tämän vuoden Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailun finalisteista. Raakel julkisti sosiaalisessa mediassa haun naisista, jotka halusivat pelata HIFK:n Stadin Mimmit -joukkueessa ja huikeat 110 naista ilmoittautui. ”Perustin vahingossa jotain, joka lähti yhtäkkiä lentoon ja laajeni todelliseksi vyöryksi”, sanoo Raakel.


Raakel on kotoisin Etelä-Pohjanmaalta Nurmon kunnasta. Raakel janosi lisää haastavia myyntitehtäviä ja halusi yhdistää työhönsä lapsuudesta asti rakkaan harrastuksensa: jalkapallon. Rakkaudesta lajiin syntyi jotain hienoa!

Raakel halusi itse pelaamaan jalkapalloa rakastamansa seuran riveissä, HIFK,  ja näki haasteen: Seuran joukkueista vain tyttöjen Minimimmit –joukkue oli suunnattu naisille. Ystävän suosituksesta Raakel soitti HIFK Fotboll Ab:n toimitusjohtajalle ja sanoi "Haluan teille töihin”, ja siitä se ajatus sitten lähti. Pari kuukautta myöhemmin Raakel oli osoittanut kykynsä ja sai jäädä.

110 naista ilmoittautui
Raakel julkisti sosiaalisessa mediassa haun naisista, jotka halusivat pelata HIFK:n Stadin Mimmit -joukkueessa. Aikaisempaa jalkapallokokemusta ei tarvittaisi ja joukkue pelaisi harrasteliigassa. Naisia alkoi ilmoittautua ja yhtäkkiä Raakelilla oli 110 naista ilman pelipaikkaa. ”Perustin vahingossa jotain, joka lähti yhtäkkiä lentoon ja laajeni todelliseksi vyöryksi”, sanoo Raakel.

Muut seurat seurasivat esimerkkiä
Raakelin aikaansaama naisten esille tulo on muuttanut koko lajia laajemmalla tasolla. Muissa seuroissa huomattiin, millainen potentiaali naisissa jalkapallolle voisi olla.

Raakelilla on vähän toinen näkökulma seurojen naisissa huomaamaan potentiaaliin:
”Seuroissa ajatellaan, että tälle harrastejalkapallolle on naisten keskuudessa nyt niin sanottua tilausta. Ei sille mitään tilausta ole, vaan naiset ovat aina halunneet pelata futista, heitä ei vain ole huolittu, tai hoksattu kysyä mukaan."

Yhden joukkueen unelmasta lähtenyt naisten jalkapallon nousu on saanut aikaan sen, että tulevaisuudessa tavoitteet on asetettava korkeammalle. Raakelilla on 2020-suunnitelma. Tuona vuonna hän toivoo HIFK:n naisten pelaavan liigassa korkeimmalla sarjatasolla. Lisäksi tyttö- ja naisjoukkueita pitäisi löytyä joka sarjatasolle. ”Myös harrastejalkapalloa pitäisi pystyä pelaamaan vaikka teini-iässä”, hän sanoo.

”En koskaan perustanut tätä sitä varten, että itse saisin olla esillä, vaan siksi, että halusin pelata mimmien kanssa harrastetasolla jalkapalloa”, hän toteaa.

Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailu
Havis Amandan Nuorkauppakamari ilmoitti Raakelin kisaan mukaan ja nyt hän on kymmenen finalistin joukossa.
Kilpailun Facebook-sivut: https://www.facebook.com/nuoretmenestyjat/
Tutustu Vuoden Nuori Menestyjä -kilpailun kotisivuihin >


Linkkejä uutisiin
Helsingin Sanomat, Urheilu: IFK Fotbollin myyntipäällikkö Raakel Koittola perusti joukkueen naisille – suosio yllätti. 29.6.2016.
http://www.hs.fi/urheilu/a1467088843412

VNM-header.jpg