Kansainvälisyyttä, verkostoitumista ja koulutuksia
5.6.2013

Kansainvälisyyttä, verkostoitumista ja koulutuksia

Nuorkauppakamarien Eurooppa-kokous järjestettiin tänä vuonna upeissa puitteissa Monacossa 29.5.-1.6.

 
Monacossa järjestettyä Eurooppa-kokousta odotettiin paljon ja kokouksessa olikin ennätysmäärä osallistujia kun 2 700 JC:n valloittivat kaupungin. Varsinainen kokous alkoi keskiviikkona 29.5. Illan avajaisissa oli paikalla myös Monacon ruhtinas Albert II, joka on JCI Monacon senaattori.

Europppa-kokous tarjosi monenlaisia koulutusmahdollisuuksia, sekä JCI:n virallisia että muita ajankohtaisia aiheita. Generation Y –koulutuksessa käytiin mielenkiintoisia keskusteluita siitä miten JCI:n organisaatioina tulisi kohdata uusien sukupolvien edustajat ja sopeuttaa toimintaa houkutellakseen myös heitä jäseniksi. Tästä saatiin ideoita myös Amandojen uuteen strategiaan! Kaikissa koulutuksissa ehdottomasti parhaita puolia oli kansainvälinen osallistujakunta sillä JCI-toiminta ei suinkaan ole samanlaista kaikissa maissa. Osassa painopiste on selkeästi yritystoiminnassa ja kouluttautumisessa, kuten Suomessa ja Itävallassa, kun taas toisissa keskitytään enemmän hyväntekeväisyysprojektien kaltaiseen toimintaan. Toisaalta tämä kaikki on mahdollista JCI:n tavoitteiden puitteissa; vaikuttaa positiivisesti yhteiskunnassa.

Toki kokoukseen kuuluu myös vapaamuotoisempaa ohjelmaa, mm. futis- ja tennisturnaukset sekä ranskalaiseen tyyliin viinikoulutus. Futiksessa Suomesta parhaiten taisi pärjätä kannustusjoukot mutta tenniksessä tuli voitto. Kannustusjoukkoja tarvittiin myös puhe- ja debattikilpailuissa, joissa Suomella oli molemmissa edustus.

Lauantaina kokous huipentui Key note –puhujiin sekä hyväntekeväisyysjuoksuun. Puhujista monelle mieleen jäi parhaiten vasta 15-vuotias saksalainen Felix Finkbeiner, joka hurmasi yleisönsä täydellisesti. Hän on Plant for the Planet –järjestön perustaja. Kokouksen päätti iltagaala, jossa palkittiin Euroopan parhaita tekijöitä. Suomi sai käydä hakemassa useamman palkinnon: Euroopan debattimestaruus; Paras kouluttautumisprojekti: Johtajuuspolku, Paras talousprojekti: Tampereen sijoitusmessut; TNKK. Paras kamari; Tampereen Nuorkauppakamari. Parhaiden ehdokkaiden joukossa nähtiin myös muita suomalaisia tekijöitä ja projekteja.

Monaco tarjosi upeat puitteet ja unohtumattomia elämyksiä osallistujille. Amandojen ensikertalaiset ovat jo käyneet tsekkaamassa ensi vuoden kokouksen nettisivuja..
 
 EC.jpeg
Valmiina kokoukseen!

EC_koulutus.jpg
Generation Y -koulutuksessa

EC_Gala.jpg
Suomalaisten riemua palkintogaalassa.