Julia Thurén on vuoden positiivisin helsinkiläinen
21.8.2018

Julia Thurén on vuoden positiivisin helsinkiläinen

484740E7-15D0-4813-90B7-E60736D79F27.jpeg

Vuoden positiivisin helsinkiläinen vuosimallia 2018 on aurinkoinen Julia Thurén! Julia keräsi yleisöäänistä 35 prosenttia. Muut ehdokkaat olivat Heikki Hursti, Oona Kivelä ja Ville Galle. Palkitsijana toimivat Havis Amandan nuorkauppakamari, pormestari Jan Vapaavuori ja K-Citymarket Ruoholahti.


Julia on toimittaja sekä bloggaaja inspiroivan Juliaihminen-blogin takana. Julia käsittelee kirjoituksissaan elämänmyönteisesti ja terävän oivaltavasti vanhemmuutta, tasa-arvoa, yhteiskuntaa, taloutta ja kulttuuria vaikeitakaan aiheita kaihtamatta. Hän hurmasi äänestäjät aitoudellaan, avarakatseisuudellaan ja sarkastisella huumorintajullaan.


Äänestäjät perustelivat valintaansa muun muassa näin:

  • ”Julia on rento, iloinen oma itsensä.”
  • ”Julialla on hieno taito esittää negatiivisetkin asiat pilke silmäkulmassa turhia stressaamatta. Tämän taidon haluan itsekin oppia.”
  • ”Mun elämänasenneidoli.”
  • ”Julia Thurénin positiivisuus ei ole teennäistä, koska hän todella osaa myös valittaa. Mutta, kun kohdalle osuu upea Jakki Makupala tai Vallilassa paistaa aurinko, niin jumantsuikka koko tienoo hohtaa iloisuutta.”
  • ”Hän puhuu mm. perhe-elämästä kauniisti, mutta samalla arkisesti ja rehellisesti. Tällaista puhetta äitiydestä ja lapsista tarvitaan lisää.”
  • ”Mahtava persoona, fiksu, mieletön huumorintaju. Ihan selvästi stadin positiivisinta ainesta.”
  • ”Julia on niin hauska ja fiksu ja kekseliäs ja utelias elämälle! Positiivisuushan ei ole vain höttöpilveä ja ainaista jeetä vaan eri tasoja sekä myös empatiaa ja kiitollisuutta.”


Thurén osallistuu myös Helsingin edustajana Vuoden Positiivisin Suomalainen -kilpailuun, jonka tulos julkistetaan syyskuussa valtakunnallisen positiivisuusviikon aikana.

Positiivisin helsinkiläinen on osa Suomen Nuorkauppakamareiden sekä Positiivarit Oy:n yhteistyössä järjestämää vuotuista valtakunnallista Positiivisin Suomalainen -projektia, jonka on tarkoitus edistää positiivista muutosta yhteiskunnassa edistämällä vastuullista menestymistä ja palkitsemalla onnistumisia. 

Aiemmin positiivisimmaksi helsinkiläiseksi on valittu muun muassa Anni Hautala, Sami Hedberg, James Nikander eli Musta Barbaari ja Tomi Björck.