Jaana Pelkosesta "Vuoden 2009 Positiivisin Helsinkiläinen"
13.8.2009

Jaana Pelkosesta "Vuoden 2009 Positiivisin Helsinkiläinen"

Helsingin seudun Nuorkauppakamarit järjestivät yhteistyössä Consumer Compass Kuluttajatieto Oy:n kanssa gallupin "Vuoden 2009 Positiivisimmasta Helsinkiläisestä". Voittajaksi selvisi juontaja ja kaupunginvaltuutettu Jaana Pelkonen. Ohessa lehdistötiedote.


LEHDISTÖTIEDOTE

Julkaisuvapaa 13.8.2009

JAANA PELKONEN ON VALITTU VUODEN POSITIIVISIMMAKSI HELSINKILÄISEKSI


           
Helsinkiläiset ovat valinneet kaupunginvaltuutettu ja juontaja Jaana Pelkosen ”Vuoden 2009 Positiivisimmaksi Helsinkiläiseksi”. Helsingin seudun nuorkauppakamarit järjestivät yhteistyössä Consumer Compass Kuluttajatieto Oy:n kanssa sähköisen gallupin, johon osallistui 11.-16.6.2009 aikana lähes 600 helsinkiläistä. Pelkonen keräsi isoimman äänipotin (36 %). Loput äänet jakaantuivat gallupin muille ehdokkaille, joita olivat Miss Suomi 2008 Satu Tuomisto (24 %), Naisten Kympin puuhanainen, Ilometri Oy:n toimitusjohtaja Karoliina Rautakorpi (12 %) ja jalkapallovalmentaja, entinen maajoukkuepelaaja Markku Kanerva (7%). Lisäksi vastaajien oli mahdollista nimetä oma ehdokas. Muita äänestyksessä esille nousseita nimiä olivat mm. Aira Samulin, Anni Sinnemäki, Heikki Hursti, Marco Bjurström, Tarja Halonen, Mitro Repo ja Jan Vapaavuori.

”Positiivisin Helsinkiläinen” on osa valtakunnallista Vuoden Positiivisin Suomalainen –projektia, jota pyörittävät Suomen Nuorkauppakamarit ry ja Positiivarit ky. Kilpailu edistää molempien tahojen päämäärää saavuttaa yhteiskunnassa positiivista muutosta vastuullista menestymistä edistämällä, positiivisuutta korostamalla ja onnistumista palkitsemalla. Vuoden Positiivisin Suomalainen, jossa Pelkonen kisaa tänä vuonna Helsingin edustajana, valitaan 3.9.

Aiempien vuosien ”Vuoden Positiivisimpia Suomalaisia” ovat olleet mm. Katri Helena, Jari Sillanpää ja Wilson Kirwa. Pääkaupunkiseudun positiivisimpana on aiemmin palkittu mm. Kristiina Elstelä (2006) ja Kirsti Paakkanen (2005).

Toimittajana Jaana Pelkonen on tehnyt pitkän uran nuorisolle suunnatuissa tv-ohjelmissa. Helsingin kaupunginvaltuutettuna Jaanan tavoitteena on vaikuttaa yhteiskuntaan positiivisesti ja tehdä vaikuttajana töitä erityisesti sen eteen, että helsinkiläiset lapset ja nuoret voivat hyvin. ”Haluan tarttua asioihin lasten ja nuorten ongelmia ennalta ehkäisevällä, hyvinvointia lisäävällä toiminnalla. Hektinen nykymeno – esim. vanhempien työpaineet ja kiireet, jaksamisen tai läsnäolon puute, tukiverkoston puuttuminen tai vakavat päihde- tai mielenterveysongelmat - vaikutukset osuvat kipeästi lapsiin ja nuoriin, tulevaisuuden aikuisiin”, hän sanoo.

Myös ympäristöasiat ovat positiivisimman helsinkiläisen sydäntä lähellä. ”Olen yrittänyt ja yritän jatkossakin tuoda esiin jokaisen omaa vastuuta ympäristöstämme. Kaupungilla on vastuunsa siisteydestä, mutta sillä ei saa väistää jokaisen yksilön omaa vastuuta. Roskaaminen lähtee korvien välistä. Jos me jokainen keräämme roskan päivässä, on kaupunkimme pian aivan toisen näköinen. Lisäksi rahaa säästyy näin oikeasti tärkeisiin kohteisiin!”.  

Vaikuttajana Pelkonen peräänkuuluttaa myös yhteisöllisyyttä. ”Pienillä asioilla voi vaikuttaa paitsi itsensä myös toisten arkeen. Jokainen meistä voi auttaa arkipäivän asioissa; naapuria tai ystävää lapsen hoidossa, toimia keskustelukumppanina tai siivousseurana. Pitää uskaltaa puuttua asioihin myös silloin, kun lähimmäinen selkeästi tarvitsee apua. Voi ainakin kysyä, että onko kaikki hyvin. Kenenkään ei tulisi joutua olemaan yksin!”, hän painottaa.

Oman positiivisuutensa Pelkonen uskoo kumpuavan kotikasvatuksesta ja karjalaisista sukujuurista: ”Pienestä tytöstä asti olen tottunut kantamaan vastuun paitsi itsestäni myös läheisistäni. Työn tekeminen ei ole ikinä ollut minulle vierasta”, hän kertoo ja myöntää, että oman kotikaupungin asukkailta saatu positiivinen tunnustus ilahduttaa mieltä.

Palkinnon Jaana Pelkoselle luovutti kaupunginjohtaja Jussi Pajunen. Mukana Helsingin nuorkauppakamareiden toteuttamassa projektissa olivat pääkaupungin kamareista Cosmopolis JCI Cosmopolis, Luoteis-Helsingin Nkk ja Havis Amandan Nkk, jonka johdolla projekti toteutettiin. Consumer Compass toimi äänestyksen teknisenä toteuttajana. ” Olemme iloisia siitä, että julkisen työnsä avulla Jaana Pelkonen voi välittää meille kaikille suomalaisille sitä positiivista energiaa ja asennetta, mitä Suomi näinä haasteellisina aikoina tarvitsee. Myös hänen huolensa ja vastuunkantonsa kunnallisena päättäjänä lasten ja nuorten hyvinvoinnista on asia, joka edesauttaa kohti positiivisempaa yhteiskuntaa”, iloitsee Havis Amandasta Kirsi Holmgren, joka toimi Positiivisin Helsinkiläinen -projektipäällikkönä.

 ”Hän säteilee ympärilleen positiivisuutta”

“Hyvä esimerkki nuorille”

”Positiivisella asenteella ja hymyillen viihdyttää kansaa ja ajaa asioitamme valtuustossa.”

”Aina iloinen ja innostava, pirteä persoona”

“Energinen ja positiivinen”

 “Aidosti positiivinen tekee hän mitä tahansa”

”Osaa edustaa hyvin sekä kotimaassa että kansainvälisesti”

”Pirteä olemus saa kaikki hyvälle tuulelle.”

” Fiksu ja filmaattinen, positiivinen persoona, joka levittää aurinkoa ympärilleen.”

”On edustanut Suomea ja Helsinkiä mallikkaasti”

 

Lisätietoja ja kuvapyynnöt:

Havis Amandan Nuorkauppakamari – Helsinki ry

Projektipäällikkö Kirsi Holmgren

kirsi.holmgren@gmail.com, Puh. 050 424 5153

www.havisamanda.com