Ideasta projektiksi - Positiivista vaikuttamista
5.3.2013

Ideasta projektiksi - Positiivista vaikuttamista

Porvoon aluekokouksessa järjestettiin ensimmäinen Ideasta Projektiksi –koulutus, joka on suunnattu nuorkauppakamarien tuoreimmille jäsenille. Koulutus haastaa koejäsenet ja uudet jäsenet ideoimaan uusia projekteja, joilla saadaan aikaiseksi positiivista muutosta kamarin toimintaympäristössä.

 
Kolme Amandaa, Sanna L, Anna W ja allekirjoittanut, osallistuimme Ideasta projektiksi -koulutukseen. Ennakkotehtävänä oli tutustua JCI Active Citizen Framework -toimintamalliin ja ottaa selvää miten kamari voisi sitä toteuttaa. Mitä tämä käytännössä tarkoittaa? Active Sitizen Framework tarkoittaa lyhykäisyydessään sitä, että kamari etsii omasta toimintaympäristöstään asioita joita tulee parantaa/kehittää ja toimii sen hyväksi. Tällä ei siis tarkoiteta rahan antamista, vaan pyritään kestävään muutokseen ja parannukseen toiminnan kautta.

Koulutuksen tavoite oli, että jokainen ryhmä keksii 1-2 ideaa joista ainakin yhden voi esittää muille toteutuskelpoisena. Monen kamarin, kuten meidänkin projektina oli parantaa ja lisätä nuorten työllistymistä. Porvoon kamari halusi kaupunkiinsa venäläisiä turisteja heijastimia jakamalla, Varsinais-Suomi päätti parantaa alueensa maataloustuottajien myyntiä ja tunnettuutta perustamalla yhteiset www-sivut heille, Turku lisätä vanhusten hyvinvointia ja Espoon edustaja päätti hienolla ideallaan saada suomalaisille yrityksille näkyvyyttä kv-kokousten myötä.

Koulutus toteutettiin ensimmäistä kertaa, mutta idea oli toimiva, jos vaan aikataulua saisi löyhemmäksi. Lauantai-aamulla klo 9 ei ajatuksenjuoksu ollut vilkkaimmillaan mutta koulutuksen päätyttyä klo 12 oli jokainen varmasti monta ideaa rikkaampi. Parasta mielestäni oli se, että koulutus sai minut pohtimaan kamarien toimintaa eri kanteilta. Kenelle, miten ja ennenkaikkea miksi me teemme?

Idearikkain terveisin,
Hanna