Haku Googlessa on kuin puhelinsoitto asiakkaalta. Kuka vastaa?
25.6.2013

Haku Googlessa on kuin puhelinsoitto asiakkaalta. Kuka vastaa?

Amandojen järjestämä koulutusilta pidettiin Valven tiloissa tiistaina 18.6. Valvesta hakukoneoptimoinnista olivat puhumassa Essi Raunamaa ja Heidi Tiainen. Tapahtuma oli alue A:lle avoin.

 
Hakutulokset Googlessa jakautuvat maksettuihin ja maksuttomiin hakutuloksiin. Maksetut tulokset ovat melko selkeät: kuka maksaa eniten, näkyy parhaiten. Mutta miten päästä luonnollisiin hakutuloksiin mahdollisimman ylös? Kun kuitenkin ensimmäistä tulosta listalta klikkaa puolet. Seuraavat tulokset saavat sitten paljon vähemmän klikkauksia.

Mitä hakukoneoptimointi käytännössä on?

Päästäkseen ylimmäksi hakutuloksissa tulee tietysti tiedostaa millä avainsanoilla siellä haluaa näkyä, tai millä kannattaa näkyä. Tulee myös tiedostaa mitä sanoja asiakkaat käyttävät tuotteistasi tai palveluistasi. Esimerkiksi taskulamppu on tuttu, mutta miltä kannettava pienvalaisin kuulostaa?

Sivustosi sisältö on siis avainasemassa, että siellä on sisältöä mitä asiakkaat etsivät. Siis hakukoneoptimointi on käytännössä kuluttajan auttamista ja palvelua. Suurelta osin sivujesi otsikot ja metatiedot vaikuttavat hakukoneiden arvostukseen tietyn hakusanan osalta. Vielä suuremmassa roolissa ovat sivuillesi tuovat linkit. Hakukone näkee, että paljon linkkejä saava sivusto on suosittu ja näin arvottaa sen hakutuloksissa korkeammalle.

Kuinka päästä hakutuloksissa parhaille sijoille?

Tärkeää on luoda sivustolle sisältöstrategia ja tutkia analytiikkaa tai hakutuloksia. Oleellista on säilyttää luonnollisuus, koska hakukoneetkin pyrkivät luonnollisuuteen. Liiallisesta kikkailusta rangaistaan, Google voi jopa tiputtaa jonkun sivuston tämän takia kokonaan hakutuloksista.

Maalaisjärki ja luonnollinen ajattelu auttavat tässäkin asiassa pitkälle. Hakukone on kone, mutta se pyrkii jäljittelemään ihmisen ajattelua. Koulutus tarjosi uusia oppeja ja vinkkejä niin työelämässä kuin kamaritoiminnassakin hyödynnettäväksi.  Ajoituskin oli mitä loistavin, sillä Amandat kokoontuvat vielä ennen lomia pohtimaan nettisivujensa sisältöä ja kehityskohteita.

www.valve.fi