Etukäteiskurkistus Taiwaniin oman maan kamaralla
25.10.2012

Etukäteiskurkistus Taiwaniin oman maan kamaralla

JCI:n maailmankokous järjestetään vuonna 2012 Taiwanin pääkaupungissa Taipeissa. Suomen nuorkauppakamari järjesti kaikille kiinnostuneille vierailun World Trade Centerissä sijaitsevaan Taipein edustustoon 25.10.

Tiesitkö, että Taiwan on maailman toiseksi tiheimmin asuttu maa Bangladeshin jälkeen? Entä tiesitkö, että maassa puhutaan mandariinia, joka kirjoitetaan mannerkiinasta poiketen perinteisin kiinankielisin merkein? Nämä ja monta muuta mielenkiintoista seikkaa selvisivät edustustovierailulla.

Vierailijajoukko koostui pääosin Taiwanin maailmankokoukseen lähtijöistä, jotka pääsivät WTC:ssä tutustumaan tulevaan matkakohteeseen kotoisasti oman maan kamaralla. Lämminhenkisessä tilaisuudessa osallistujat pääsivät kyselemään mm. maan perinteistä, tavoista ja jopa kauppasuhteista erittäin laajasti, sillä edustuston vetäjä Herra Tseng vastaili mielellään kaikkiin kysymyksiin.  

Suomella ei ole virallisia diplomaattisuhteita Taiwanin (Kiinan tasavallan) kanssa, mutta yhteistyötä tehdään hyvässä hengessä siitäkin huolimatta. Edustusto auttaa Taiwaniin matkaajia viisumiasioissa, edistää maan kauppaa Suomessa sekä edistää maan kulttuuriosaamista kansainvälisesti.

170 miljoonan asukkaan maa on noin Belgian kokoinen. Suomi tekee Taiwanin kanssa 1,3 miljardin USD:n arvosta kauppaa. Taiwanin tärkeimmät vientituotteet ulkomaille ovat elektroniikkatuotteet. Herra Tsengin mukaan jopa 95 % maan yrityksistä on PK-yrityksiä ja siihen perustuu taiwanilaisten yritysten suurin valttikortti, nopea mukautumiskyky.

Nuorkauppakamareita pidetään Taiwanissa suuressa arvossa ja ne ovat merkittäviä yhteiskunnallisia toimijoita. Lisäksi JCI:n kansainväliset kärkiprojektit, kuten esimerkiksi Vuoden nuori menestyjä -kilpailu (TOYP The Most Outstanding Young Person) on erittäin arvostettu kilpailu vuosittain. Kilpailun kymmenen kärkisijaa saavat huomiota laajasti ja voittajaa pidetään kansallisesti suuressa arvossa.

Herra Tseng on palaamassa kahden Suomessa vietetyn vuoden jälkeen pian takaisin Taiwaniin. Suomesta hän jää kaipaamaan asioita, jotka meille suomalaisille ovat itsestäänselvyyksiä: ilmainen koulutus, puhdas vesi, kattava terveydenhuolto sekä puhdas hengitysilma. Herra Tseng toivoo, että osaamme arvostaa, ylläpitää ja nauttia arvokkaita valttikorttejamme.  

Kuvia tapahtumasta:

Taiwankieli.jpg 
=
"zhù  Fēnlán  dàibiǎochù"
=  "Stay Finland Representative"


TaiwanTseng.JPG
Herra Tseng

Taiwanedustusto.JPG
Koko edustustossa vieraillut nuorkauppakamariporukka sekä isännät