Amandojen design-illassa pohdittiin designin suhdetta arkeen
9.2.2011

Amandojen design-illassa pohdittiin designin suhdetta arkeen

Helmikuun kuukausitapahtuma toteutettiin yhdessä Amandojen yhteistyökumppani, muotoilutoimisto Pinton kanssa.


Design on paljon käytetty sana, mutta mitä se oikeastaan merkitsee? Amandojen design-illassa 9.2.2011 kielikeskus Berlitzin tiloissa pohdittiin designin suhdetta arkeen Amandojen yhteistyökumppanin, muotoilutoimisto Pinton edustajien alustamana. Pinton Creative Director Otso Lindfors herätteli Amandat pohtimaan designin filosofiaa muistuttamalla, että design on prosessi, ei lopputulos, ja haastamalla lähestymään designia muutakin kuin kuluneena etuliitteenä. Illan aikana osallistujilla taisi jopa kypsyä ajatus, että koko etuliitteestä voitaisiin luopua.

Illan aikana kuulemamme tarinat toivat konkreettisella tavalla esiin, kuinka muotoilua voidaan hyödyntää sitä paremmin, mitä aikaisemmin se on osa tuotekehitystä. Osuva esimerkki tästä oli Pinton sisustusarkkitehti Eliisa Korpijärven esittelemä helsinkiläisen Sushibarin muotoilu, jossa koko ravintolakonsepti (sisustus, henkilökunnan asustus, astiat, painotuotteet ja tukimateriaalit, tilasuunnittelu jne.) oli suunniteltu alusta pitäen ajatuksella, että suomalaisuus ja japanilaisuus kohtaavat uudella tavalla, toimivasti, elämyksellisesti ja minimalistisesti.

Amandoille illan mieleenpainuvin hetki taisi kuitenkin olla, kun Otso kertoi merkityksistä Pinton muotoileman uuden Amanda-logon taustalla. Logoa katsoo nyt uusin silmin, kun tietää, että naiseen viittaavasta n-kirjaimesta kasvava kukka symboloi tehtävien kautta moniosaajaksi kasvamista, tai kuinka logon kukka voidaan nähdä Amandoissa tapahtuvana luovan energian räjähdyksenä, tai että fontin terävät/kovat ja pehmeät muodot kuvaavat Amandojen monia puolia.

Kiitokset Pintolle mieleenpainuvasta illasta!