Alue 5:n Leirien Leiri päättyi upein tunnelmin
6.7.2009

Alue 5:n Leirien Leiri päättyi upein tunnelmin

Leirien Leiri 09 183 taideteos uutinen.jpg

Havis Amandan Nuorkauppakamarin kesän isoin projekti Leirien Leiri käytiin 1.-5.7. erinomaisissa olosuhteissa ja hengessä. Leirillä unelmoitiin, askarreltiin, pelattiin, pulikoitiin, herkuteltiin ja tehtiin paljon muuta mukavaa!


Unelmien Nappulaliiga eli Alue 5:n Leirien Leiri on onnistuneesti takanapäin. Leirille osallistui parhaimmillaan jopa 130 leiriläistä ja Märkiön leirikeskuksessa kuhisi, kun lapset ja aikuiset osallistuivat tarjolla olleeseen monipuoliseen toimintaan. Leiri aloitettiin keskiviikkona rekisteröitymisellä ja majoittautumisella. Silloin päästiin fiilistelemään jo leirin teemaa, Unelmien Nappulaliigaa. Leiripassien tuunaus, ensimmäinen lipunnosto ja lasku sekä leirikyliin jakautuminen ja leirihuudon opettelu nostivat odotusta entisestään tulevia leiripäiviä kohtaan.

Leirillä toteutettiin sekä pienten että suurten unelmia. Torstaina olikin unelmointipäivä ja kaikki pääsivät maalaamaan omia unelmiaan. Kouluttaja Päivi Rautiaisen johdolla kuluneen aamupäivän aikana syntyi upeita tauluja auringon kuumassa paisteessa. Sauna ja uimaranta olivat torstaina erittäin kovassa käytössä, kun arkajalkaisimmatkin uimarit kävivät heittämässä talviturkkejaan lämpimään järviveteen. Jo leirin toisena päivänä vahvistui, että leiriläiset olivat saaneet leirille parhaan mahdollisen keittiötiimin Meeristä ja Ninasta, jotka loihtivat upeita ruokalajeja aamupalasta yösyömisiin.

Perjantaina käytiin kiihkeä Nappulaliigan jalkapallo-ottelu Erik Holmgrenin johdolla. Sateen uhka oli vähällä aiheuttaa ohjelmamuutoksia, mutta edellispäivien tapaan kultainen aurinko tuli esiin lounaan aikana. Keltainen joukkue vei lopulta voiton kiihkeässä taistelussa. Senaattorit ja kunniajäsenet viettivät perjantaipäivän leirin ulkopuolella ja huhujen mukaan mukavaa oli ollut! Tarjolla oli myös hemmottelua Oriflamen kauneuspisteessä, jossa myös miehet pääsivät pehmentämään käsiä ja keräämään kauneusvinkkejä. Perjantai-ilta sujui Old El Paso Tex Mex Fiestassa, jonka kohokohdaksi nousi aidon Pinjatan rikkominen. Ilta jatkui aikuisten osalta senaattorien Mansikka-teatterin antimista nauttien. Lapset jännittivät omia yöpartiovuorojaan, kunnes vetäytyivät yöpuulle pitkän päivän päätteeksi.

Leiriolympialaiset sekä Sinellin korupaja olivat lauantaipäivän ohjelman ydin. Leiriolympialaisten kolme lajia saivat lähes jokaisen lapsen innostumaan ja neljä tiimiä kamppaili voitosta tiukasti. Olympialaisten jälkeen Johanna Latvala tarjosi jokaiselle innostuneelle oppia korujen tekoon. Pojat, tytöt, äidit, isät, senaattorit ja kaikki kynnelle kykenevät kävivät tekemässä mitä hienompia koruja omaan käyttöön tai muille annettavaksi. Korupaja sai kiitosta jokaiselta! Päivän aikana järjestettiin myös Alue 5:n Kesäakatemia, jonne osallistui viitisentoista jc:tä. Illalla iltajuhlassa nautittiin eri leirikylien esityksistä ja hörähdeltiin aikuisten ja senaattorien ohjelmille.

Kaikki hauska päättyy aikanaan. Sunnuntaina purettiin leiri, pakattiin tavarat ja kuurattiin jäljet leirikeskuksesta. Jokainen pääsi tekemään osansa ja etenkin nuoret kunnostautuivat olemalla erittäin avuliaita. Päivä oli pitkä ja vasta iltakymmeneltä pystyttiin viimeisten siivoajien puolesta huokaisemaan helpotuksesta ja toteamaan, että leiri oli saatu onnellisesti purettua. Jäljellä ovat toki vielä viimeisen Nappiksen tekeminen, yhteistyökumppanien kiittäminen ja palautekeskustelut.

Leirien Leiri oli rankka rypistys kaikessa monipuolisuudessaan Havis Amandan Nuorkauppakamarille. Lähes kaikille projektitiimiläisille se oli myös ihka ensimmäinen Leirien Leiri! Projektin alun ennakkoluulot on voitettu ja tavallisesta toiminnasta suuresti poikkeava projekti on ollut äärettömän palkitseva ja rikastuttava kokemus sekä kamarille että yksilötasolla jokaiselle projektissa mukana olleelle. Leiriin kuului ala- ja ylämäkiä, mutta kaiken kaikkiaan lopputulos oli erinomainen.

Leirien Leirin projektitiimin tavoitteena oli ”rakentaa Unelmien Nappulaliigasta Leirien Leiri, jossa kohtaavat perinteet ja uudet unelmat, mahdollisuudet ja tarinat, kohtaamiset ja kokemukset, yhdessäolo ja välittäminen ja kesästä nauttiminen ”. Tavoitteessa onnistuttiin upean käsikirjoituksen ja sitkeän tiimin sekä kaikkien leiriläisten ansiosta. Kiitos kaikille leiriläisille sekä yhteistyökumppaneille, joita ilman leiri ei olisi onnistunut!

Valokuvia leiristä lisätään mahdollisimman nopeasti leirin nettisivuille www.havisamanda.com/leirienleiri ja niitä voi toimittaa halutessaan Lotalle losoini(at)hotmail.com. Tässä muutamia maistiaisia leiritunnelmasta:

 
Nella ja Amanda uimassa

 
Pinjata oli Old El Pason Tex Mex -illan kohokohta lapsille
 
 
Leena Pietilä sekä Uuno Turhapuro eli Kari kokkonen illalisella lauantaina

 
Sinellin korupajan helmiloistoa

 
Unelmien Nappulaliigan hopeajoukkue tiimipotretissa