Aamiaisseminaarista työkaluja menestymiseen työelämässä
17.4.2013

Aamiaisseminaarista työkaluja menestymiseen työelämässä

Miten löytää se oikea työpaikka? Miten muuttaa omia tai organisaation tapoja? Muun muassa näihin kysymyksiin saatiin vastauksia Menesty työelämän muutoksessa -aamiaisseminaarin asiantuntijoilta.

 
Amandojen järjestämä aamiasseminaari Menesty työelämän muutoksessa pidettiin tänään 17.4. Teatteri Forumissa. Aamun juonsi Amandojen vuoden 2012 puheenjohtaja Mari Silvennoinen ja ensimmäinen puhuja oli Susanna Rantanen, Chief Match & Meet Officer, Heebosta. Susanna puhui aiheesta kuinka löytää se oikea työnantaja. Työntekijä on paljon enemmän kuin ammatilliset taidot, joita hänellä on. Uutta työpaikkaa etsittäessä on syytä miettiä minkälainen persoona ja ihminen on, viihtyykö esimerkiksi ryhmässä vai yksin tai kuinka paljon vakautta kaipaa ympäristöönsä. Suuri syy uuden työsuhteen kariutumiseen löytyy työympäristöstä ei niinkään työtehtävästä. Jotta pefect match syntyy, tulee työntekijän ja työnantajan tapojen, tavoitteiden ja (todellisten) arvojen kohdata.

Seuraavaksi Idealist Groupin perustaja ja luova johtaja Saku Tuominen herätteli yleisöä nykyajan työntekijän maailmaan. On kiirettä, tekeminen pirstaloituu ja väsymys on jatkuvaa. Nämä johtavat keskinkertaiseen ajatteluun ja tehottomaan tekemiseen. Kaikki tuntuu olevan huonosti työelämässä mutta syyllistä ei löydy, entä jos vika onkin sinussa itsessä ja voisit muuttaa asioita paremmiksi? Sakun keskeinen viesti oli, että muutos on mahdollista mutta yksi asia kerrallaan. Tapoja on vaikea muuttaa mutta sen sijaan voi luoda uusia tapoja.

Aamun päätti vilkas paneelikeskustelu amanda Mirelle Granvikin vetämänä. Panelistit Susanna Rantanen, mFabrik Oy:n toimitusjohtaja Atte Kniivilä, Master Suomi Oy:n Kirsi Laine sekä Kehittämisyhtiö Toimiva Oy:n Marjo Heikkinen toivat erilaisia näkökulmia työelämän muutoksiin ja siinä menestymiseen. Kyseenalaistettiin jopa onko muutosta liian vähän? Yleisö pääsi osallistumaan paneeliin mFabrikin tarjoaman tekstiviestiseinän kautta, johon pystyi lähettämään kysymyksiä ja kommentteja puhujille ja panelisteille.

Suuret kiitokset osallistujille, puhujille ja panelisteille! Menestystä työelämän muutoksiin!