Huikaisevaa ammattitaitoa ja mielenkiintoisia suunnitelmia
3.12.2012

Huikaisevaa ammattitaitoa ja mielenkiintoisia suunnitelmia

Amandat vierailivat yhteistyökumppani Pintossa torstaina 22.11.2012. Pinto on muotoilutoimisto, joka yhdistelee laajasti eri suunnittelualojen toimintatapoja ja osaamista. Paikalla olleet Amandat häikäistyivät Pinton ihmisten ammattitaidosta, uusista bisnesssuunnitelmista ja suunnitelmallisuudesta.


Amandoille jäi illasta mieleen:

 

- Rohkeus yrittää: suuren tavoitteen asettaminen ja määrätietoinen työ tavoitteen saavuttamiseksi.

-Teollisen muotoilun merkitys tuotteen, palvelun ja konseptin suunnitteluvaiheessa. Miten innovaation teknisen erinomaisuuden ja käyttöarvon rinnalle voidaan loihtia muotoilulla tunnearvoa ja käyttäjäläheisyyttä. Miksi ruotsalaiset breikkaa kuluttajainnovaatioiden kaupallistamisen valovuosia paremmin kuin lukujenpyörittelijä-insinööriishenkiset suomalaiset?

-Designtuote suunnittelupöydällä: miten designtuotetta ideoidaan ja konseptoidaan, kunnes tuotanto voidaan aloittaa ja valmis tuote ilmestyy putiikin hyllylle haltioituneen kuluttajan ihmeteltäväksi?

- Pinto- suunnittelutoimisto oli minulle ennestään tuntematon. Minusta oli mielenkiintoista kuunnella millaista pienen suunnittelutoimiston arki on ja mitä heidän liiketoiminta pitää sisällään. Toimin itse Rautakeskolla myymäläsuunnittelijana ja minusta oli hienoa vertailla pienen ja suuren yrityksen eroavaisuuksia.

 

Kiitos Pintolle mielenkiintoisesta illasta!